Fostul primar al Caracalului, Gheorghe Anghel, 3 ani și jumătate de închisoare cu executare

Cei șase inculpați din dosarul FC Caracal și-au aflat vineri sentințele, Tribunalul Olt condamnându-i pe trei dintre ei la închisoare cu executare, doi fiind achitați. Sora fostului ministru al Agriculturii, Decebal Traian Remeș, a primit închisoare cu suspendare.

După aproape patru ani de proces, Tribunalul Olt a pronunțat vineri sentința în cazul „Lotului Caracal“, în dosarul FC Caracal, echipa de fotbal care a fost folosită drept pretext pentru devalizarea societății IGO (societate finanțată, la rândul său, din fondurile municipale).

Fostul primar al municipiului Caracal, Gheorghe Anghel (70 ani), care a condus până în 2012 destinele urbei vreme de peste două decenii, a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare, aceeași pedeapsă primind și fostul șef al Întreprinderii de Gospodărire Comunală (IGO) Caracal, Stelian Veselin. Fostul director economic al întreprinderii, Artemiza Pisică, sora fostului ministru al Agriculturii, Decebal Traian Remeș, a fost la rândul său condamnată la trei ani de închisoare, cu suspendarea pedepsei. Un alt inculpat a primit patru luni de închisoare, cu suspendare, un altul, fostul vicepreședinte al clubului de fotbal a primit doi ani cu executare, înregistrându-se și achitări. Iată care sunt pedepsele pronunțate joi, 28 iulie 2017, de Tribunalul Olt:

Gheorghe Anghel, fost primar al municipiului – 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare, pedeapsa principală și interzicerea unor drepturi timp de doi ani și jumătate. Primar mai are de plătit în solidar cu Veselin aproape 3 milioane lei despăgubiri civile către Primăria Caracal;

Stelian Veselin, fost director IGO Caracal – 3 ani și 6 luni închisoare cu executare și interzicerea unor drepturi pentru 2 ani și 6 luni, plata de despăgubiri de 2.965.456 lei către Primăria Caracal, în solidar cu Gheorghe Anghel, plata a 586.734 lei și Artemiza Pisică, sora fostului ministru al Agriculturii, decebal Traian Remeș, către ICO Caracal, plata a 204.850 lei în solidar cu Botezatu către IGO Caracal.

Victor Botezatu – administratorul Asociației Sportive „Progresul“, înființată tot pentru a se „scurge“ sponsorizări de la IGO către echipa de fotbal – 2 ani închisoare cu executare, pedeapsa cea mai grea și interzicerea unor drepturi pentru 2 ani și 6 luni și plata sumei de 204.850 lei către IGO, în solidar cu Veselin.

 

Petre Neacșu – secretarul echipei de fotbal – patru luni de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe o perioadă de încercare de 2 ani și 4 luni;

Cristian Georgescu – fost vicepreședinte al echipei, achitat;

Artemiza Pisică, sora fostului ministru Decebal Traian Remeș, director economic al IGO Caracal – 3 ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe o perioadă de încercare de 6 ani și plata sumei de 586.734 lei în solidar cu Stelian Veselin, către IGO Caracal.

Inculpații Cristian Georgescu și Petre Neacșu au scăpat și de sechestrul instituit pe bunuri, în timp ce bunurile lui Stelian Veselin – un apartament în suprafață de 64 m.p. în Caracal și un autoturism Renault Clio, și cele ale lui Victor Botezatu – apartament în suprafaţă de 77, 11 mp. situat în Caracal, autoturism Daewoo Cielo, teren în suprafaţă de 1949 mp. situat în comuna Vlădila, teren, curţi, construcţii şi arabil împreună cu casă de locuit în suprafaţă de 176 m.p. situat în com. Vlădila Nouă jud. Olt, ambele înstrăinate fiilor acestuia la data de 28.12.2012, vor fi folosite pentru recuperarea prejudiciului.

Sentința Tribunalului Olt poate fi atacată cu recurs.

Please follow and like us:
000webhost logo