Ce documente sunt GRATUITE la medicul de familie?

La întrebarea „ce acte medicale se achită la medicul de familie şi ce acte sunt gratuite (conform asigurării)”, răspunde dr. Mihaela Pop.

Vă inivit mai întâi să o cunoaştem. Dr. Mihaela Pop este absolventă a Facultăţii de Medicină-Generală – UMF “Carol Davila” Bucureşti promoţia 1983, medic specialist de Medicină de Familie, având competenţe în homeopatie şi îngrijiri paliative. Practică medicina de familie în cadrul Cabinetului Medical Individual din localitatea Graţia, judeţul Teleorman.

Medic formator de medicină de familie, se implică în proiecte de instruire a medicilor de familie pe diverse teme: prevenirea şi depistarea cancerului de col uterin, intervenţii în cazul persoanelor prezentând probleme legate de consumul de alcool, profilaxia accidentelor vasculare cerebrale şi a bolii coronariene. Este membru fondator al Asociaţiei Medicilor de Familie din Rural.

Aşadar, Mihaela ne spune azi, extrăgând informaţiile din lege, ce acte (hârtii) puteţi primi de la medicul de familie fără să plătiţi!

reţete compensate/sau nu

bilete de trimitere

concedii medicale

Toate acestea în caz de îmbolnăvire şi numai dupa ce aţi fost examinaţi.
scutiri medicale pentru elevi, desigur tot ca urmare a consultaţiei medicale în caz de îmbolnăvire.
aviz epidemiologic pentru intrarea în colectivitate, după fiecare vacanţă şi după mai mult de trei zile absentate de la şcoală, precum şi

adeverinţe medicale pentru înscrierea în colectivitate, la începerea unui ciclu de învăţământ. Adică: intrarea la grădiniţă, în clasa 0, clasa a V-a şi clasa a IX-a. Aceste adeverinţe sunt gratuite doar dacă sunt eliberate cu ocazia examenelor anuale de bilanţ.
Certificat medical constatator de deces pentru situaţiile care nu ridică suspiciunea de a fi moarte violentă/suspectă.

Orice acte (hârtii) care nu se regasesc mai sus şi pe care le solicitaţi medicului (adeverinţe pentru şomaj/ajutor social/înscriere la cursuri – concursuri, adeverinţe pentru educaţie fizică, aviz epidemiologic pentru plecare în tabără, scrisori medicale pentru Comisia de expertiză, completări de fişe etc), se plătesc conform tarifelor afişate la cabinetele medicilor, iar pentru banii daţi primiţi chitanţă. Aceşti bani NU SUNT ciubuc/şpagă/foloase necuvenite, ci sunt fiscalizaţi (medicul îi trece în contabilitate şi plăteşte impozit pentru ei)

 

Please follow and like us:
000webhost logo